


Mustikkakukko – savolainen perinneherkku kätkee rapean ruiskuoren sisään marjaisan täytteen
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Mustikkakukko yhdistää suomalaiset maut: rukiin ja mustikan. Rapean ruiskuoren sisältää paljastuu herkullinen täyte. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa ja nauti!
Reseptin ainekset
6 annosta
200 g
voita
1 dl
sokeria
3 ½ dl
ruisjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Mustikkakukon täyte
1 l
mustikoita
½ dl
sokeria
(2 rkl
perunajauhoja)
Lisäksi
vaniljajäätelöä
Mustikkakukko – ohje:
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruisjauhot ja leivinjauhe.
- Ota taikinasta kaksi kolmasosaa erikseen ja taputtele se uunivuoan (Ø 18–20 cm) pohjalle ja reunoille.
- Taputtele loppu taikina leivinpaperille kanneksi ja nosta hetkeksi jääkaappiin.
- Lisää mustikoihin sokeri. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niiden joukkoon kaksi ruokalusikallista perunajauhoja. Kaada seos vuokaan.
- Nosta kansi päälle leivinpaperin avulla. Nipistä reunat kiinni.
- Paista mustikkakukkoa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat