Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mustikkakukko – savolainen perinneherkku kätkee rapean ruiskuoren sisään marjaisan täytteen

55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min

Mustikkakukko yhdistää suomalaiset maut: rukiin ja mustikan. Rapean ruiskuoren sisältää paljastuu herkullinen täyte. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa ja nauti!

23.7.2019
Reseptin ainekset
6 annosta
200 g
voita
1 dl
sokeria
3 ½ dl
ruisjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Mustikkakukon täyte
1 l
mustikoita
½ dl
sokeria
(2 rkl
perunajauhoja)
Lisäksi
vaniljajäätelöä

Mustikkakukko – ohje:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruisjauhot ja leivinjauhe.
  2. Ota taikinasta kaksi kolmasosaa erikseen ja taputtele se uunivuoan (Ø 18–20 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Taputtele loppu taikina leivinpaperille kanneksi ja nosta hetkeksi jääkaappiin.
  4. Lisää mustikoihin sokeri. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niiden joukkoon kaksi ruokalusikallista perunajauhoja. Kaada seos vuokaan.
  5. Nosta kansi päälle leivinpaperin avulla. Nipistä reunat kiinni.
  6. Paista mustikkakukkoa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt